Hypnoterapi

KONTAKT OSS

Hypnoterapi

Hva er hypnose

 

Hypnose er behagelig, virkningsfullt og helt ufarlig.

Dette var kanskje en litt for enkel forklaring. Vi skal se litt nærmere på hva hypnose er.

 

Hypnose er en fullstendig naturlig tilstand som vi alle har opplevd mange ganger før. Faktisk så befinner vi oss i en hypnotisk tilstand minst to ganger i døgnet – like før vi sovner inn, og like før vi våkner helt. I denne døsete, avslappede tilstanden er vår kritiske sans mer eller mindre fraværende og vi har tilgang til underbevisstheten. Terapeuten eller hypnotisøren tar deg med inn i denne avslappede, døsete og behagelige tilstanden og gir underbevisstheten de forslag som du og terapeuten er blitt enige om.

 

I denne sammenhengen deler vi gjerne opp sinnet i to deler: ”bevisstheten” og ”underbevisstheten”. Og vi kan kalle grenseskillet mellom disse to deler for ”den kritisk sans”.

 

Bevisstheten er delvis kontrollerbar ved at vi kan bestemme hva vi vil gi oppmerksomhet til. Vi kan også la bevisstheten ”seile” av gårde uten at vi kontrollerer den. Du har kanskje opplevd å plutselig ta deg selv i å tenke på noe uten å være bevist på det. Ofte blir også bevisstheten preget av følelser eller mønster fra underbevisstheten. Noen ganger kan disse følelsene eller mønstrene ta mye av fokuset til bevisstheten.

Underbevisstheten er vanskeligere å kontrollere. Her finner du alle automatiserte aktiviteter. For eksempel når du spiser. Du må ikke tenke at ”nå skal hånden min løfte gaffelen opp til munnen”. Det foregår helt automatisk. Eller når du går ”nå må jeg løfte den venstre foten, flytte balansen over til den høyre, legge litt vekt forover……”. Det skjer helt automatisk fordi det er innlært og arkivert i underbevisstheten. Vi kaller dette for ”mønster” som er preget i vår underbevissthet. Når du er i en avslappet tilstand (hypnose) gir du tilgang til underbevisstheten og ”mønstrene” som ligger der, som dermed kan endres med suggesjoner eller forslag fra terapeuten.

Underbevisstheten preges også av gjentakelser. Gjentar du noe mange nok ganger vil det normalt sette seg i underbevisstheten. Sterke opplevelser kan også sette spor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hypnoterapi - Behandling

 

 

I dag finnes det utallige terapiformer, både alternative og tradisjonelle. Alle har de det samme målet, nemmelig å gjøre deg frisk og hel. Det er fordeler og ulemper ved så mange terapiformer å velge i. Fordelene er at noe vil som regel passe for alle. Ulempene er at det er veldig vanskelig å velge hva som er best for en. Velger du alternativ behandling koster det gjerne mye også.

For at du skal ha et grunnlag for å velge om hypnoterapi er rett for deg, vil jeg forklare hvordan en vanlig terapitime foregår.

Det første som skjer når du møter opp er at du fyller ut et enkelt ”inntaksskjema”. Dette for å sikre både deg og meg med at du har forstått behandlingen.

Deretter bruker vi noen minutter på snakke om hvordan en terapitime foregår så du føler deg helt trygg på hva vi skal gjøre.

Vi snakker om dine ønsker for denne timen, hva du ønsker å forandre på eller finne ut av. Er det mønster/vane du vil endre, snakker vi om hva som skapte grunnlaget for dette mønsteret/vanen.

Når vi er enige om hva du ønsker med timen foretar jeg noen enkle tester for å se hvordan du responderer på mine forslag. Dette gir meg et bilde av kommunikasjonen mellom bevisstheten og underbevisstheten din, som igjen forteller meg hvordan vi best mulig kan kommunisere med underbevisstheten (hvor mønstrene/vanene ligger).

Jeg tar deg så med på en rolig, trygg og behagelig avslapning. Vi spiller gjerne noe rolig fin musikk i bakgrunnen. Når du føler deg helt avslappet og trygg begynner vi å jobbe med mønstrene/vanene du ønsker å endre. Noen ganger snakker vi sammen mens du er avslappet, noen ganger lytter du bare. OG HUSK….du har hele tiden full kontroll på hva som skjer. DU bestemmer hvor godt du vil slappe av.

 

Når vi har jobbet med dine ønsker for denne timen tar jeg deg sakte og behagelig ut av avslapningen, og vi er ferdige med timen. Du vil alltid føle deg vel etter en terapitime.

Du vil merke at mønstrene/vanene du ville endre begynner å blekne, og for til slutt å forsvinne helt. Dette skjer ofte etter bare en time. Men noen ganger kan det være behov for flere timer for å etablere varige endringer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HYPNOTERAPI KAN HJELPE DEG MED Å:

 

  • fjerne angst, depresjoner, stress, sinne, sjalusi
  • få kontroll på vekten din (vektkontroll,spiseforstyrrelser)
  • bli røykfri (røykeslutt)
  • fjerne fobier (høyde, fly, dyr/insekter, tannlege mm)
  • endre søvnvaner
  • øke livslysten

Hypnoterapi er BEHAGELIG, TRYGT og meget VIRKNINGSFYLT

 

TheraPhi Norge

Foged Falchs vei 51

8800 Sandnessjøen

TheraPhi Norge sine produkter, tjenester og behandlinger må aldri føre til at du ser bort fra legens råd, utsetter eller avslutter medisinsk behandling uten legens samtykke.Theraphi Norge tar ikke ansvar for endret helse og livskvalitet eller endringer i eventuelle tilegnede sykedommer.

Eventuelle helse-messige endringer kan således kun tilskrives ditt eget engasjement, din innsats og endringer i din livspraksis.

All Rights Reserved AquaConsult DA © 2017

917 17 904

post@theraphi.no